onsdag 7 november 2012

Proteinkaka!


Jag gjorde precis förmodligen den godaste proteinkakan någonsin så det måste sättas på pränt.

Du behöver:
40 g vaniljkasein
2 tsk bakpulver
2 ägg och två äggvitor
1 dl stevia strö
100 g kvarg/kesella
1 tsk vaniljarom
0,5 dl mjölk
pepparkakskryddor
1-2 äpplen i små bitar

Blanda 40 g vaniljkasein, pepparkakskryddor och 2 tsk bakpulver i en skål. Vispa i en annan skål 3 ägg och 1 dl Stevia strö pösigt. Tillsätt 100 g kvarg och 1 tsk vaniljarom och fortästt vispa. 
Häll sedan ner de torra ingredienserna, rör om hela tiden för att undvika klumpbildning. 
Rör till sist ner ½ dl mjölk. 
Häll smeten i en springform, tillsätt äppelbitarna och grädda sedan på 175 grader i 20 minuter.
Låt svalna - gärna en bra stund i kylen.

Ger 8 bitar 51 kcal/bit


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar