Jag gjorde precis förmodligen den godaste proteinkakan någonsin så det måste sättas på pränt.
Du behöver:
40 g vaniljkasein
2 tsk bakpulver
2 ägg och två äggvitor
1 dl stevia strö
100 g kvarg/kesella
1 tsk vaniljarom
0,5 dl mjölk
pepparkakskryddor
1-2 äpplen i små bitar
Blanda 40 g vaniljkasein, pepparkakskryddor och 2 tsk bakpulver i en skål. Vispa i en annan skål 3 ägg och 1 dl Stevia strö pösigt. Tillsätt 100 g kvarg och 1 tsk vaniljarom och fortästt vispa.
Häll sedan ner de torra ingredienserna, rör om hela tiden för att undvika klumpbildning.
Rör till sist ner ½ dl mjölk.
Häll smeten i en springform, tillsätt äppelbitarna och grädda sedan på 175 grader i 20 minuter.
Låt svalna - gärna en bra stund i kylen.
Ger 8 bitar 51 kcal/bit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar