Jästid: 12-18 timmar
Gräddningstid: 45 min.
Du behöver en ugnsfast gryta/form med
lock
7 dl vetemjöl
0,5 tsk torrjäst
1,75 tsk salt
ev. kryddor eller annan smaksättning
3,5 dl vatten
Dag 1:
Blanda alla torra ingredienser och häll
till sist i vattnet. Blanda ihop till en degklump - degen skall vara
ganska torr.
Täck bunken med plast och låt jäsa i
12-18h.
Dag 2:
Sätt ugnen på 230 grader.
Ställ in en ugnsfast gryta när ugnen
blivit varm och låt den stå och bli varm i 30 minuter
Under tiden stjälper du upp degen på
en mjölad handduk och låter den vila tills det är dags att grädda.
Tag ut grytan ur ugnen och lägg i
degen. Bränn dig inte!
Sätt på locket och grädda i 30 min.
Tag sedan av locket och grädda ytterligare 15 min.
Nu är det färdigt!
Låt svalna på galler.
Valnötter är grymt gott att ha i men fantasin sätter väl gränsen antar jag.
Seså, baka!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar